Visum vid ankomst i Vietnam – Allt du behöver veta

Om du planerar att besöka Vietnam undrar du kanske över visumkraven. De senaste åren har möjligheten att ansöka om visum vid ankomst blivit populär bland turister. Den här artikeln ger en översikt över processen för visum vid ankomst i Vietnam, inklusive vilka som är kvalificerade, hur man ansöker och fördelarna och nackdelarna med den här metoden.

Visumräknare

Vem är kvalificerad för visum vid ankomst?

Inte alla nationaliteter är berättigade till visum vid ankomst i Vietnam. För närvarande kan besökare från 80 länder ansöka om detta visum. Några av de berättigade länderna inkluderar USA, Kanada, Australien och Storbritannien. Det är viktigt att notera att medborgare i vissa länder måste skaffa visum innan ankomst, så se till att kontrollera kraven innan du planerar din resa.

Vad är visum vid ankomst?

Visum vid ankomst är ett bekvämt sätt att få visum när du reser till Vietnam. Istället för att ansöka i förväg på en vietnamesisk ambassad eller konsulat kan resenärer ansöka online om ett godkännande för visum. När godkännandet har utfärdats kan resenären sedan få sitt visumstämpel vid ankomsten på en av Vietnams internationella flygplatser.

Visum vid ankomst

När bör jag ansöka om visum vid ankomst?

Om du planerar att ansöka om visum vid ankomst är det viktigt att göra det innan du reser till Vietnam. Ansökningsprocessen tar vanligtvis 2-3 arbetsdagar att slutföra. Se till att ansöka i tillräckligt god tid för att ge tid för behandling före avresedatumet.

Hur ansöker jag om visum vid ankomst?

Följ dessa steg för att ansöka om visum vid ankomst i Vietnam:

 1. Besök webbplatsen för ett välrenommerat visumföretag som erbjuder visum vid ankomst-tjänster.
 2. Fyll i den onlineansökningsblanketten med dina personuppgifter och resedetaljer.
 3. Betala serviceavgiften online med ett kredit- eller betalkort.
 4. Vänta på att godkännandebrevet skickas till din e-postadress.
 5. Skriv ut godkännandebrevet och ta med det på din resa till Vietnam.
 6. När du anländer till flygplatsen i Vietnam går du till visum vid ankomst-räknaren för att få ditt visumstämpel.

Visum vid ankomst-räknare

Fördelar och nackdelar med visum vid ankomst

Precis som med alla resealternativ finns det både fördelar och nackdelar med att skaffa visum vid ankomst i Vietnam. Här är några av för- och nackdelarna:

Fördelar

 • Bekvämt: Visum vid ankomst eliminerar behovet av att personligen besöka en vietnamesisk ambassad eller konsulat.
 • Enkelt att ansöka: Ansökningsprocessen för visum vid ankomst är enkel och kan göras online.
 • Snabb behandlingstid: De flesta visumföretag erbjuder snabb hantering av godkännandebrev.
 • Kostnadseffektivt: Serviceavgiften för visum vid ankomst är ofta billigare än att ansöka om ett traditionellt visum.

Nackdelar

 • Begränsade infartspunkter: Visum vid ankomst är endast tillgängligt vid Vietnams internationella flygplatser. Om du planerar att resa till Vietnam via land eller hav, behöver du skaffa ett traditionellt visum.
 • Längre väntetider: Visum vid ankomst-räknaren på flygplatsen kan bli överbelastad, vilket kan leda till längre väntetider.
 • Risk för avslag: Även om det är sällsynt finns det fortfarande en risk att din ansökan om visum vid ankomst kan bli avslagen.
 • Osäkerhet: Eftersom visum vid ankomst inte utfärdas förrän du anländer till Vietnam finns det en viss osäkerhet med detta alternativ.

Alternativ till visum vid ankomst

Om du inte är berättigad till visum vid ankomst eller föredrar att använda ett annat alternativ finns det flera alternativ att överväga:

 • Traditionellt visum: Du kan ansöka om ett traditionellt visum genom en vietnamesisk ambassad eller konsulat i ditt hemland.
 • E-visum: Ett e-visum är en annan typ av visum som kan erhållas online innan du reser till Vietnam. Detta alternativ är tillgängligt för resenärer från 80 länder.
 • Visumbefrielse: Medborgare i vissa länder är undantagna från visumkravet under en kort tid. Se till att kontrollera om du är berättigad till detta alternativ.

Tips för att använda visum vid ankomst

Om du bestämmer dig för att skaffa visum vid ankomst för din resa till Vietnam, här är några tips att tänka på:

 • Använd ett välrenommerat visumföretag: Välj ett visumföretag med gott rykte för att säkerställa en smidig och pålitlig service.
 • Ta med kontanter: Du kommer att behöva betala avgiften för visumstämpeln i kontanter, så se till att ha tillräckligt med vietnamesiska dong till hands.
 • Ha dina dokument redo: Se till att du har alla nödvändiga dokument, inklusive ditt godkännandebrev och pass, redo att presentera vid visum vid ankomst-räknaren.
 • Var tålmodig: Processen för visum vid ankomst kan ta lite tid, så var beredd på att vänta i kö.

Jämförelse av visumalternativ

För att hjälpa dig att bestämma vilket visumalternativ som är bäst för din resa till Vietnam här är en jämförelse av de tre populäraste alternativen:

 • Visum vid ankomst: Bekvämt, enkelt att ansöka om och kostnadseffektivt, men endast tillgängligt vid internationella flygplatser.
 • Traditionellt visum: Kräver personligt besök på en vietnamesisk ambassad eller konsulat, men tillåter infart genom alla infartspunkter.
 • E-visum: Bekvämt och enkelt att ansöka om online, men gäller endast för en inresa och är begränsat till vissa infartspunkter.

Ta hänsyn till dina reseplaner och preferenser innan du bestämmer vilket alternativ som är bäst för dig.

Slutsats

Visum vid ankomst är ett populärt och bekvämt alternativ för resenärer som besöker Vietnam. Kvalificerade besökare kan ansöka online och få sitt visumstämpel vid ankomsten på en av Vietnams internationella flygplatser. Trots att det finns några fördelar och nackdelar med detta alternativ kan det vara ett kostnadseffektivt och problemfritt sätt att få visum. Se till att göra din forskning och välj ett välrenommerat visumföretag för att säkerställa en smidig process.

Vanliga frågor

 1. Hur lång tid tar det att få ett godkännandebrev för visum vid ankomst?
  • Ansökningsprocessen tar vanligtvis 2-3 arbetsdagar att slutföra.
 1. Finns visum vid ankomst tillgängligt för infart via land och hav i Vietnam?
  • Nej, visum vid ankomst är endast tillgängligt vid Vietnams internationella flygplatser.
 1. Kan jag ansöka om både traditionellt visum och visum vid ankomst samtidigt?
  • Nej, du måste välja ett alternativ när du ansöker om visum till Vietnam.
 1. Vad är avgiften för visumstämpeln vid visum vid ankomst?
  • Avgiften för visumstämpeln varierar beroende på vistelsens längd och visumtyp, men ligger mellan 25 och 135 USD.
 1. Kan jag vara garanterad att få visum vid ankomst om jag ansöker online?
  • Även om det är sällsynt finns det fortfarande en risk att din ansökan om visum vid ankomst kan bli avslagen. Att välja ett välrenommerat visumföretag kan dock minska den risken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.