Allt du behöver veta om visum Vietnam för schweizer

Allt du behöver veta om visum Vietnam för schweizer

Om du planerar en resa till Vietnam som en schweizisk medborgare, är det viktigt att veta allt om visumkraven och processen. Det kan vara en komplicerad process, men med rätt information och förberedelse kan du enkelt söka och få ditt visum Vietnam. I den här artikeln kommer vi att diskutera allt du behöver veta om visum Vietnam för schweizer.

Vad är ett visum Vietnam?

Ett visum Vietnam är ett officiellt dokument som utfärdas av Vietnams regering som ger dig tillstånd att resa in i landet. Det är en obligatorisk krav för alla utlänningar, inklusive schweiziska medborgare som besöker Vietnam för turism, affärer eller andra ändamål.

Vilka typer av visum Vietnam finns det?

Allt du behöver veta om visum Vietnam för schweizer

Det finns två huvudtyper av visum Vietnam: e-visum och traditionellt visum.

E-visum

E-visum är det snabbaste och lättaste sättet att söka efter visum Vietnam. Det är en elektronisk version av visumet som är giltigt i 30 dagar och tillåter en inresa till Vietnam. E-visum är endast tillgängligt för vissa nationaliteter, inklusive schweiziska medborgare. Du kan ansöka om ditt e-visum online genom Vietnams regerings webbplats.

Traditionella visum

Traditionella visum är pappersdokument som utfärdas på ambassader eller konsulat och är giltiga i vanligtvis 30 eller 90 dagar. Det finns olika typer av traditionella visum, inklusive affärsvisum, turistvisum och arbetarvisum.

Hur ansöker man om visum Vietnam?

Allt du behöver veta om visum Vietnam för schweizer

Ansökningsprocessen för visum Vietnam kan variera beroende på vilken typ av visum du söker. För e-visumet följer du bara dessa enkla steg:

 1. Gå till Vietnams regerings webbplats
 2. Fyll i ansökningsformuläret online med korrekta uppgifter
 3. Betala ansökningsavgiften med ett kreditkort eller banköverföring
 4. Skriv ut e-visumet

För traditionella visum måste du besöka Vietnams ambassad eller konsulat i ditt hemland och fylla i ansökningsformulär. Du behöver också följande dokument:

 • Pass som är giltigt minst sex månader efter ankomstdatumet
 • Ett passfoto
 • Visumavgift

Hur lång tid tar det att få visum Vietnam?

Tiden det tar att få ditt visum Vietnam kan variera beroende på vilken typ av visum du ansöker om. För e-visumet tar processen endast några dagar. För traditionella visum kan det ta upp till två veckor, beroende på ambassadens eller konsulatets arbetsbelastning.

Hur använder man visum Vietnam?

När du har fått ditt visum Vietnam, se till att skriva ut och ta med det med dig när du reser till Vietnam. Du behöver också ha ditt pass och andra resehandlingar i ordning.

Vid ankomsten till Vietnams flygplats eller gränskontroll, visas ditt visum Vietnam för att få tillstånd att komma in i landet. Se till att hålla visumet och andra resedokument på säkra platser under din vistelse i Vietnam.

Exempel på visum Vietnam

Låt oss anta att du är en schweizisk medborgare som planerar en två veckors turistresa till Vietnam. Eftersom schweiziska medborgare är berättigade till e-visum, kan du ansöka om det online genom Vietnams regerings webbplats. Efter några dagar får du ditt e-visum via e-post och kan skriva ut det. Vid ankomsten till Vietnams flygplats presenterar du ditt e-visum och andra resehandlingar för att få tillstånd att komma in i Vietnam. Under din vistelse i Vietnam, måste du se till att du alltid har ditt visum och andra resehandlingar på en säker plats.

Jämförelse mellan e-visum och traditionella visum

Det finns flera fördelar med att ansöka om e-visum. För det första är processen mycket snabbare och enklare än traditionella visum. För det andra kan du ansöka om det online från bekvämligheten av ditt eget hem eller kontor. E-visumet är också ett billigare alternativ jämfört med traditionella visum.

Å andra sidan, är traditionella visum mer flexibla när det gäller vistelseperioden. Du kan få längre giltighetstid på ditt visum beroende på ditt syfte med resan. Traditionella visum ger också tillgång till flera entréer vilket innebär att du kan lämna landet och återvända flera gånger utan att behöva ansöka om nytt visum.

Råd för att ansöka om visum Vietnam

 • Ansök om ditt visum Vietnam i god tid innan resan
 • Fyll i ansökningsformuläret noggrant och se till att alla uppgifter är korrekta
 • Kontrollera vad som krävs för din visumtyp och se till att du har alla nödvändiga dokument
 • Betala alltid ansökningsavgiften på ett säkert sätt
 • Håll ditt visum och andra resehandlingar på en säker plats under hela resan

5 vanliga frågor om visum Vietnam

1. Vilka dokument behöver jag för att ansöka om visum Vietnam?

Du behöver ett giltigt pass, visumansökningsformulär och ett passfoto.

2. Hur mycket kostar ett visum Vietnam?

Kostnaden för visum Vietnam kan variera beroende på vilken typ av visum du ansöker om och var du ansöker. Priset för e-visumet är cirka $25 medan traditionella visum kan kosta mer.

3. Kan jag ansöka om visum Vietnam vid ankomst?

Ja, det är möjligt att ansöka om visum vid ankomsten till Vietnams flygplats, men detta gäller enbart för vissa nationaliteter.

4. Hur lång tid tar det att ansöka om visum Vietnam online?

Ansökningsprocessen för e-visum tar vanligtvis bara några dagar.

5. Hur länge får jag stanna i Vietnam med visum?

Tiden du får stanna i Vietnam beror på vilken typ av visum du ansöker om. E-visum är giltigt i 30 dagar medan traditionella visum kan vara giltiga upp till 90 dagar.

Slutsats

Att ansöka om visum Vietnam kan verka krångligt, men med rätt information och förberedelse kan det vara en smidig process. Det finns olika typer av visum att välja mellan, så se till att välja den som passar din reseplan. Kom ihåg att ansöka i god tid och att hålla alla dina resedokument på en säker plats under hela resan. Med rätt förberedelse kan du njuta av din resa till Vietnam utan problem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.