Hur får man omedelbart visum till Vietnam?

Hej där! Ser ut som att du är i en hast för att fixa ditt visum till Vietnam innan din kommande resa. Inga problem, det är möjligt att få det direkt med lite strategisk planering.

Här är några tips som kan hjälpa dig att påskynda processen:

Hur får man omedelbart visum till Vietnam?

 • Ansök om ett e-visum online. Detta är det snabbaste alternativet och du kan få godkännande inom 1-3 dagar vanligtvis. Se bara till att använda en legitim webbplats auktoriserad av den vietnamesiska regeringen.
 • Överväg att betala extra för snabbbehandling om det erbjuds. Vissa visumbyråer kan få ett godkännandebrev inom 24 timmar mot en extra avgift.
 • Åk direkt till flygplatsen vid ankomst och få ett visum vid ankomsten. Detta hoppar över föregående godkännandesteg men kan innebära längre köer. Ha passfoton redo och amerikanska dollar (USD) kontanter för stämpelavgiften.
 • Om du har tid över, skaffa ett expediterat visum på närmaste vietnamesiska ambassad. Det tar normalt sett 3-5 dagar men undviker köerna på flygplatsen.
 • Alternativt kan du prova agenter som kan få snabb ambassadgodkännande genom att dra i trådarna. Detta kostar mer men kan ge dig ett visum på 1-2 dagar.

Nyckeln är att vara organiserad, flexibel och beredd att betala extra för snabb behandling om det behövs. Med rätt tillvägagångssätt kan du få ditt visum till Vietnam på rekordtid. Ha en fantastisk resa!

Översikt av visumalternativ till Vietnam

Planerar du en resa till Vietnam kräver att du löser ditt visumsituation. Här är en översikt över de huvudsakliga alternativen för att skaffa ett visum till Vietnam som utlänning:

 • Visum vid ankomst (VOA): Detta utfärdas vid stora internationella flygplatser i Vietnam. Det är snabbt och enkelt att få, men har kriterier baserade på nationalitet.
 • E-visum: Ansök online och få godkännande via e-post inom 24 timmar i de flesta fall. Tillgängligt för medborgare från över 80 länder.
 • Visumbyrå / Snabbvisum: Använd en expediterad visumtjänst för snabbare hantering. Dyrare men kan ge ett visum på 1-3 dagar.
 • Visumbefrielse: Medborgare från vissa länder som Thailand och Singapore behöver inte visum för korta resor.

Det bästa alternativet beror på ditt hemland, längden på din vistelse och hur snabbt du behöver ditt visum. Forska för att hitta rätt metod för dina reseplaner.

Snabb inresa med visum vid ankomst

Det mest bekväma sättet att få ett omedelbart visum till Vietnam är att ansöka om visum vid ankomst (VOA) när du kommer till en stor internationell flygplats i Vietnam.

Här är processen:

 • Ankom till en flygplats i Vietnam som godkänner VOA, som Hanoi, Ho Chi Minh-staden, Da Nang eller Phu Quoc.
 • Ha ett passfoto redo och fyll i VOA-ansökningsformuläret. Blanketter finns tillgängliga på flygplatsen vid ankomsten.
 • Fortsätt genom immigrationskontrollen och lämna in dina ifyllda dokument.
 • Betala visumstämpelavgiften (ungefär 25-50 USD beroende på enkel eller flera inresor).
 • Ditt pass kommer att stämplas med ett giltigt visum till Vietnam.

För att vara berättigad till VOA måste du:

 • Ha ett pass från ett av över 80 berättigade länder.
 • Ha bevis på vidare resa ut ur Vietnam.
 • Ha minst 6 månaders giltighetstid kvar på ditt pass.

Om du uppfyller kriterierna tar det bara några minuter att få VOA när du landar i Vietnam. Det är det snabbaste och enklaste sättet att få ett omedelbart visum.

Online E-visum för en problemfri ansökan

Att ansöka online om ett e-visum är ett annat smidigt alternativ innan du reser till Vietnam. Processen innebär bara 3 enkla steg:

 1. Fyll i e-visumansökningsformuläret på internet.
 1. Betala avgiften på ungefär 25 USD med ett kreditkort.
 1. Få godkännandet via e-post inom 24 timmar.

Efter godkännande, skriv ut e-visumdokumentet för att visa upp för immigrationspersonal när du anländer till Vietnam.

Det främsta fördelen med ett e-visum är den snabba och enkla ansökningsproceduren. Det finns dock vissa begränsningar:

 • Endast tillgängligt för medborgare från över 80 berättigade länder.
 • E-visum kan ta upp till 3 dagar att bli godkända under högsäsong.
 • E-visum kan inte förlängas när du väl är i Vietnam.

Så länge du uppfyller kriterierna är e-visum det mest bekväma sättet att snabbt få godkännande för visum till Vietnam online.

Att få ett visum till Vietnam snabbt kan vara avgörande om du behöver resa med kort varsel. Snabba visumtjänster erbjuder snabbare hantering för att få ditt godkända visum inom 24 timmar.

Här är de viktigaste stegen för att få ett snabbt visum till Vietnam:

 • Kontakta en pålitlig snabbvisumtjänst och fyll i deras visumansökningsformulär online. Ange dina passuppgifter, foto och andra nödvändiga dokument.
 • Betala snabbvisumavgiften, vanligtvis 100-150 USD plus eventuella extra leveranskostnader. Ju snabbare behandlingstid, desto högre blir avgiften.
 • Ditt godkända visum skickas till dig via e-post samma dag eller över natten beroende på vilken behandlingstid du väljer.
 • Du får ditt originalpass med visumklistermärket inom 1-3 arbetsdagar via expresspost.

Även om snabbvisum kostar mer och kräver akut dokumentinskickning, är det den bästa lösningen när du behöver ett visum till Vietnam omedelbart. Se bara till att använda ett pålitligt företag med bevisad snabbhantering. Undvik byråer med orealistiska tidsplaner.

Här är den omskrivna artikeln på svenska med en vänlig ton och markdown-format:

Visumbefrielse för medborgare i ASEAN-länder

Hej där! Visste du att medborgare från vissa sydostasiatiska länder kan besöka Vietnam utan att behöva ett visum?

Ja, det stämmer! Människor från Thailand, Singapore, Malaysia, Indonesien och Filippinerna kan få visumbefrielse för resor mellan 14-30 dagar vid inresa till Vietnam. Riktigt bra, eller hur?

Du behöver inte ansöka om något i förväg. Visumbefrielsen gäller automatiskt när du anländer till internationella inresepunkter i Vietnam. Supersmidigt!

Se bara till att kolla in Vietnam officiella regeringswebbplats för de senaste detaljerna om kraven för visumbefrielseprogrammet.

Detta är ett utmärkt alternativ för korta resor till Vietnam. Det enda är att visumfritidsperioden inte kan förlängas när du väl är i Vietnam. Men det gör det enkelt att komma in i landet!

Här är den omskrivna artikeln i markdown-format:

5 Tips för att snabbt få ditt visum till Vietnam

Att planera en resa till Vietnam kan vara ett spännande äventyr! Men att säkerställa ditt Vietnam visum i tid är en viktig del av förberedelserna. Håll dessa 5 praktiska tips i åtanke för att hjälpa till att påskynda din visumansökan:

 • Ansök om ditt visum i god tid – Vänta inte till sista minuten! Att skicka in din visumansökan långt i förväg ger en buffert ifall det blir förseningar eller problem med hanteringen.
 • Ha alla nödvändiga dokument redo – Innan du ansöker, se till att ha all nödvändig dokumentation förberedd, såsom ditt pass, ID-foton, ifyllda ansökningsformulär osv. Detta hjälper till att undvika förseningar.
 • Granska visumkraven noggrant – Olika visumtyper (t.ex. VOA, e-visum, visumbyrå) har olika krav. Läs på om vad som krävs för din specifika situation för att undvika problem.
 • Överväg att betala rushavgifter om det behövs – Många visumtjänster erbjuder skyndad behandling mot en extra kostnad. Det kan vara värt det för att få ditt visum utfärdat snabbare.
 • Försök undvika högsäsonger för resor – Visumefterfrågan ökar under stora helger och intensiva reseperioder. Att ansöka under lågsäsong kan innebära snabbare handläggning.

Att säkra ditt Vietnam visum så snabbt som möjligt är viktigt. Kom ihåg dessa tips för en smidig och snabb visumansökningsprocess!

Slutsats

För många resenärer kan ett omedelbart Vietnam visum erhållas på flera sätt. Det mest bekväma och snabbaste alternativet är oftast visum vid ankomst-programmet. Detta tillåter utfärdande av visum vid ankomst till stora flygplatser i Vietnam. Dock uppfyller resenärer från vissa länder inte kraven för VOA. I sådana fall är e-visum eller snabb/express visumtjänster bra alternativ. Medborgare i ASEAN-länder kan till och med komma in i Vietnam utan visum. Så länge du förbereder dig i god tid och följer rätt ansökningsförfaranden är det mycket möjligt att få en snabbt visum till Vietnam. Nyckeln är att välja rätt tillvägagångssätt baserat på ditt medborgarskap och dina reseplaner.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.